Ouwster Nijega

Het vernieuwde schoolplein van basisschool Trijegeaster Honk in Ouwster Nijega zal op vrijdag 21 september door de leerlingen van de school officieel worden geopend. Het vernieuwde schoolplein biedt ook meteen voldoende mogelijkheden om de kinderen meer te laten bewegen en ze zo aan te moedigen om gezond te gaan leven.

De aftrap van deze activiteiten is al direct bij de opening. Als openingshandeling wordt namelijk gestart met de Daily Mile. De mijl zal minimaal twee keer per week door de kinderen en leerkrachten worden afgelegd.

Water uit een bidon

Daarnaast gaat de school meedoen met een drinkwaterproject waarbij de kinderen de limonade thuis mogen laten en gewoon de hele dag door water kunnen pakken. Ze krijgen hiervoor een bidon uitgereikt. Ook wordt enkele keren per week schoolfruit uitgedeeld als gezonde pauzehap.

Dit is allemaal in gang gezet nadat het schoolplein is opgeknapt, op initiatief van ouders en team van Trijegeaster Honk. Vooral het kleuterplein was aan een opknapbeurt toe omdat de kinderen vaak vies en smerig de leslokalen weer in kwamen na de pauze.

Ook aan de andere kinderen is gedacht. Er is een amfitheather toegevoegd, waar je lekker kunt ‘chillen’en er is een klein speelveldje gerealiseerd, met doeltjes om te ravotten.

Het vernieuwde schoolplein is gerealiseerd met bijdragen van onder andere de Provincie Groningen, Rabobank, Stichting Westermar, Stichting Wees een zegen en Stichting Oldburgerweeshuis.