FOTO'S | Epke Zonderland enthousiast over turnhal Thialf

HEERENVEEN

Nee niet in het naar hem vernoemde Epkze Zonderland Turncentrum, maar in de ijshockeyhal van Thialf kwam Nederlands beste turner Epke Zonderland weer eens uit in een wedstrijd op zijn thuishonk.

Dat betekende echter niet dat er veel publiek naar de Nederlandse turntop kwam kijken, de tribunes bleven nagenoeg leeg.

Samen met België en Zweden streden zijn in een oefeninterland in de aanloop naar het EK in Glasgow. Zonderland was ondanks het gebrek aan volle tribunes, daar waar de organisatie wel op had gerekend, zeer ingenomen met de geboden turnfaciliteiten in het ijsstadion, een kopie van het komende EK.

Dat bracht de 32-jarige turner nog niet tot de topoefening die hij in augustus in Glasgow wil laten zien. Op zijn favoriete oefening, de rekstok, werd hij tweede achter de Belg Noah Kuavita. Zonderland's befaamde combinatie van vluchtelementen werden twee losse salto's. Op de brug werd hij eerste en voltige sloot de Lemster af met een vijfde plaats.


Auteur

douwe.bijlsma