Karatezusjes op podium in Dalfsen

Dalfsen

Het internationale BPO toernooi is zaterdag 19 maart voor de 25e keer gehouden. In totaal kwamen de deelnemers uit 14 landen, waaronder de Verenigde Staten en India. Leirissa Gym uit Joure en Heerenveen was met 5 leden vertegenwoordigd.

In de poule kata (demonstratievorm) meisjes tot en met 10 jaar was Joyce de Wilde de Ligny als eerste Jouster aan de beurt. Ze deed het heel erg goed en nadat alle deelnemers waren geweest, bleek dat Joyce een gedeelde eerste plek had. De beide meisjes moesten nog een keer. Bij deze tweede ronde kreeg Joyce helaas net wat minder punten, maar het resulteerde wel in een prachtige tweede plek. Daarna waren de Jousters Femke Dijkstra en Roos de Wilde de Ligny aan de beurt in de poule kata junioren meisjes tot en met 15 jaar. De poule was erg groot en de tegenstanders heel sterk met meisjes die bijna allemaal een (veel) hogere graad hebben. Femke en Roos lieten zich niet gek maken en liepen hun kata heel erg goed. Met een 10de plek voor Roos en een 17de plek voor Femke hebben ze het erg goed gedaan. Tegelijkertijd waren de 68-jarige Jan Haan (Steggerda) en 66-jarige Mike Floothuis (Gersloot) aan de beurt in de poule volwassen heren. Normaal gesproken schrijven beide mannen zich in voor de poule veteranen, maar die was er nu niet. De jury was erg onder de indruk van de prestatie van de mannen, helemaal gezien hun leeftijd. Ze eindigden in de middenmoot wat bij dit toernooi een fantastisch resultaat is. Als laatste waren de wapenkata’s aan de beurt. Roos kwam met haar bokèn (houten zwaard) uit in de poule wapenkata junioren meisjes tot en met 15 jaar. Vorige maand bij het NK karate werd ze Nederlands kampioen bij dit onderdeel. Bij dit internationale toernooi moest ze genoegen nemen met een derde plek, wat nog steeds een geweldige prestatie is. Daarna was Jan aan de beurt met zijn katana (zwaard) in de poule wapenkata volwassen heren. Ook nu was de jury weer onder de indruk, maar helaas haalde Jan met zijn vijfde plek net het podium niet.

Auteur

Brenda van Olphen