Fotoreportage | Finale straatvoetbaltoernooi

Joure

Op de parkeerplaats van Sportfun in Joure is afgelopen woensdag de finale gespeeld van het Straatvoetbaltoernooi. Ruim honderd kinderen deden mee aan het toernooi verdeeld over achttien teams.

De meest creatieve teamnamen waren bedacht: van FC Banaantje en Powergirls tot De Nozums en Voetboys. De deelnemers kwamen uit de gemeente De Fryske Marren en (ver) daarbuiten; Kampen, Emmeloord, Joure, Lemmer, Sint Nicolaasga, Oudega en Balk. Acht minuten duurde een potje. Tussendoor konden de kinderen onbeperkt water, appels en bananen snoepen. Het toernooi is voor Miks Welzijn ook meer dan alleen een sportmiddag. ,,We hebben het thema gezond eten aan dit toernooi gekoppeld'', vertelt Richard Hamstra, beweegcoach Miks Welzijn. De kinderen moeten meer bewegen is hij van mening. ,,En daarbij hoort gezond eten. Ik ben blij dat ook de gemeente hier op in gaat zetten. In het nieuwe schooljaar starten we samen met de scholen met JOGG: Jongeren Op Gezond Gewicht.'' De voetballertjes leken van de filosofie niet zoveel mee te krijgen. Zij streden vooral om de eerste plek. Dit leverde in het eerste kwartier al twee geschaafde knieën op en rode wangen van inspanning. De uitslag volgt later.

Auteur

Brenda van Olphen