Twirlwedstrijd in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN

Twirlvereniging Twirl United houdt zaterdag 16 juni een wedstrijd in sporthal De Zon in Klazienaveen. Voorzitter Fenneke Mensen meldt dat de club drie jaar bestaat.

Twirling is een afgeleide van het meer bekende majorette. Grote verschil is dat bij twirlen niet op straat wordt gelopen voor een drumband of korps aan. Bij de sport twirling wordt een ijzeren stok gebruikt. Met deze zogeheten baton worden dansen opgevoerd in diverse samenstellingen. Optreden kan als solist, duo, ensemble of team.

Er komen op 16 juni ongeveer honderd jongens en meiden naar Klazienaveen om voor een jury te dansen. De deelnemers komen uit voor verenigingen uit bijvoorbeeld Kampen, Musselkanaal, Wierden, IJsselmuiden, Zuidwolde en Gramsbergen.

De wedstrijd in Klazienaveen begint om 9.30 uur en komt rond de klok van 15.00 uur tot een einde. Entree kost 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen tot 12 jaar en 65-plussers.