Expositie Anke Dijkstra Wijnia in De Flecke

Joure Anke Dijkstra Wijnia exposeert vanaf 13 maart met haar schilderijen uit de serie ‘Model op het Wad en in het Water’ in De Flecke in Joure. Anke neemt de bezoekers met haar schilderijen mee in haar emotie op het doek.

Innerlijke emoties vertaalt zij in het model in haar natuurlijke (Friese) omgeving. Alsof het model verbonden is met de aarde, zo uit het slik getrokken. Alsof zij zichzelf in een serene rust totaal overgeeft aan het water, haar natuurlijke omgeving. Met emotie verbindt Anke het model met een landschappelijke ervaring. Zij maakt daarvoor gebruik van haar eigen pure lichamelijke ervaring.

Tijdens het schilderproces is Anke dichtbij zichzelf en ervaart zij puur het moment. Het hectische leven van alle dag, de beslommeringen, het moeten en het zorgen voor laat zij los in haar eigen wereld van het creëren op het doek. ‘Dichterbij mezelf dan dat kan ik niet zijn’.

De expositie, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam, is tot en met 19 juni iedere dag te bezoeken van 9.00 tot 20.00 uur. www.artconnectionexpo.nl.