Jeugd op de fiets langs oorlogsmonumenten in gemeente

Joure -De Stichting Nationale Herdenking (Herdenken nieuwe stijl) zal dit jaar in het teken van de jaarlijkse dodenherdenking een fietstocht organiseren voor de kinderen uit groep 8 van alle basisscholen.

De fietstocht zal door een deel van de gemeente gefietst worden en bij elk oorlogsmonument zal worden stilgestaan en zal het verhaal wat bij dat monument hoort aan de schoolkinderen worden verteld. De stichting is hiervoor op zoek naar vrijwilligers die op dinsdag 2 april meefietsen of een verhaal bij een monument vertellen of helpen bij het oversteken op de drukke punten.

De tocht begint bij de Hobbe van Baerdt en gaat langs Haskerhorne, het droppingsveld en naar het monument van Richard Jung. De rest van de route wordt nog bepaald. Voor de kinderen zijn er verschillende opstappunten zodat ze bij hun eigen school kunnen beginnen. De informatie over de monumenten wordt aangeleverd vanuit de stichting.

Als het weer het toelaat wordt de tocht op dinsdag 2 april gehouden, de alternatieve datum is dinsdag 9 april. Opgave of meer informatie kan van info@muzecocktail.nl. Indien in het bezit van BHV, dan graag dit vermelden.