Jouster korfballers maat te groot voor Lemmer

Joure - Na een lange onderbreking, met liefst vier vrije zaterdagen, kon Joure op 9 maart weer los. In de thuishal was Lemmer de tegenstander.

Na de overweldigende overwinning voor de Jousters in Lemmer, Joure stond halverwege die wedstrijd 10-1 voor, was het beducht voor revanchegevoelens. Daarnaast stond de derde plaats op de ranglijst ook op het spel, beide ploegen hadden tot dusverre 9 punten verzameld.

De Jousters starten voortvarend aan de wedstrijd. De eerste twee schoten waren direct raak en na tien minuten stond Joure al op een 5-0 voorsprong. De bezoekers maakten hierna hun eerste doelpunt, maar verder dan drie doelpunten in de eerste helft zouden zij niet komen. De ploeg van Joure denderde ondertussen gretig door, via onder andere Elmar van Spil en Jeanine de Leeuw werd de voorsprong steeds verder uitgebreid. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Sierd van der Goot, die zijn 4e van de middag maakte.

De tweede helft was een stuk gezapiger. Joure bleek veel te sterk voor de bezoeker maar het maakte te veel fouten in de opbouw, waardoor de scores beperkt bleven. Lemmer wist desondanks niets in te brengen en kwam in de tweede helft wederom tot drie doelpunten. In de laatste tien minuten wist Joure toch weer makkelijk te scoren. Onder andere Marrit Ydel en Karin Otter waren trefzeker. Die laatste zette met een strafworp de eindstand op het scorebord, 16-6.

Een sterke pot voor de Jouster ploeg, die hiermee de derde plaats stevig in handen neemt. Volgende week speelt Joure wederom thuis, ditmaal tegen SIM om 19:00.

Martijn van Dijk