Wederom verlies SC Joure ZM1

Joure - Na alle verliespartijen was de kans op een klassering bij de top 3 van de competitie in februari al verkeken. Toch stond er zaterdag gewoon weer een wedstrijd op het programma. Het eerste duel van de derde periode werd gespeeld tegen VV Hardegarijp.

Uit werden de mannen uit Hardegarijp overlopen door de Jousters. Een afgetekende 0 - 3 overwinning was het resultaat. De vlag hing er nu echter compleet anders bij: de mannen van Joure hadden in 2019 nog geen punt gepakt.

De eerste minuten op Sportpark de Hege Simmerdyk waren echter veelbelovend. Met de harde wind in de rug bestookten de Jousters het doel van de bezoekers. In de 6e minuut resulteerde dit al in een voorsprong. Een afgemeten voorzet van Sander Terpstra werd door Martijn Dijk tussen de benen van de keeper door ingekopt, 1 - 0. Het Jouster elftal ging door maar heeft de laatste tijd moeite met het produceren van schoten op doel. De enige kans in de eerste helft was een kopbal van Jelte ter Heide die vrijstaand voor het doel naast kopte.

De tweede helft hadden de bezoekers de wind in de rug. Dit was te merken, de thuisploeg kwam er bijna niet meer uit. Hoewel er bijna geen schoten op doel werden gecreëerd door Hardegarijp kwam de ploeg in de 62e minuut wel langszij. Een schot vanaf 17 meter werd door Sjouke Terpstra getoucheerd en gepromoveerd tot doelpunt, 1 - 1. Tot overmaat van ramp was het in de 77e minuut opnieuw Terpstra die de bal compleet verkeerd raakte en zo de bezoekers aan een voorsprong hielp.

Na deze achterstand begonnen de Jousters weer beter te voetballen en kregen ook mogelijkheden. De ingevallen Folkert Luhoff kreeg de mogelijkheid om gedeeld topscorer aller tijden van de zaterdagtak te worden maar schoot op de paal. Ook Erwin Ydel vond in de 90e minuut de paal op zijn weg en kon zo net niet voorkomen dat er opnieuw verloren werd.

Het voetbal is nog niet terug bij de Jousters en ook pech speelt de laatste tijd een rol. Komende week krijgen de groen witten echter gewoon weer een kans om de voeten te laten spreken. Om 14.30 wordt er tegen 't Fean '58 uit Surhuisterveen gespeeld.

Jelte ter Heide