Turnsters CSC Joure opnieuw succesvol in Lemmer en in kwartfinales NK

Joure - CSC Joure stond zaterdag in Lemmer met elf meisjes aan de start van de tweede plaatsingswedstrijd (WG 3) voor het Friese kampioenschap.

Jildou Dokkum, Diesel Postma, Eline Kuipers, Tess Nota en Lisa van Ewijck (pupil 1 D3) beten met wat gezonde spanning het spits af. Allemaal turnden ze beter dan de eerste wedstrijd en dat resulteerde onder andere in goud voor Eline en zilver voor Lisa.

’s Middags turnden Iris van der Plas en Sophie Duijnker (pupil 2 D3) met veel plezier een stabiele wedstrijd waarna ze allebei een medaille omgehangen kregen: Iris werd 2e en Sophie 5e. Tot slot turnden Nienke Leenstra, Maaike van der Lijn, Mette de Ruijter en Marrit Faber hun wedstrijd. Ze begonnen op balk en bleven daar alle vier op staan, waarna ze een mooie wedstrijd konden turnen. Ook hier twee medailles: goud voor Maaike en een 4e plaats voor Mette. Binnenkort wordt bekend wie er doorstroomt naar het Fries Kampioenschap op 11 mei.

Kwartfinale NK dames Hardenberg

Iris Bijker (jeugd N3), Lieke Jouwsma (junior C) en Maaike Steneker (senior B) turnden zondag in Hardenberg hun kwartfinale voor het NK (2e divisie). Iris turnde zoals verwacht een prima wedstrijd, maar moest op haar laatste toestel vloer helaas een val incasseren. Ze turnde toch netjes door, waardoor de schade beperkt bleef en ze alsnog heel knap als 4e eindige. Hiermee heeft ze zich meteen geplaatst voor de halve finale. Voor Lieke en Maaike was deelnemen aan deze kwartfinale al een bonus, een kans die ze met beide handen aangrepen.

Achtste finale NK heren Amsterdam

Een aantal heren turnde in Amsterdam hun achtste finale voor het NK (3e divisie). Boaz de Hoop ((junior I), Tjalle Meindertsma (junior II), Jeroen Smink en Patrick Welles (senior) plaatsten zich allemaal voor de kwartfinale.

Alle uitslagen zijn te lezen op de Facebookpagina van CSC Joure.

Tirza Kingma