Vita Wonen wint Funda-award voor beste woningvideo

Joure - Vita Wonen heeft de Funda-award voor beste woningvideo gewonnen. Afgelopen september viel makelaarskantoor Vita Wonen al in de prijzen met ‘beste Funda-video van de maand’.

 

Datzelfde filmpje, waarin makelaar Chris Speerstra in camouflagepak een woning presenteert, is nu uitgeroepen tot video van het jaar 2018. Funda ziet de afgelopen jaren een grote stijging in het gebruik van echte video’s bij woningpresentaties. In 2018 zijn er circa 114.000 aangeleverd door de makelaars in Nederland.

Het is een origineel idee: Speerstra die als Freek Vonk look-a-like uit het riet komt gesprongen. Het is een beer. Het is Freek Vonk. Het is Chris Speerstra van Vita Wonen, begint hij de videopresentatie, waarin hij een woning in Rotsterhaule onder de aandacht brengt. Speerstra’s ludieke manier van presenteren bleek een groot succes. De video werd duizenden keren bekeken en de woning was dan ook binnen twee dagen verkocht.

 

Speerstra: ,,De woning keek uit op een natuurgebied. Een prachtige groene omgeving. Daar wilde ik iets mee doen. Toen ik met mijn zoons van 6 en 8 jaar Freek Vonk zat te kijken, werd het idee geboren. Dat moest het zijn! Ik huurde een camouflagepak en een dag later namen we de video op. Van de opdrachtgever kreeg ik carte blanche. Hij vond het een prima plan. Mensen kunnen zo’n knipoog waarderen. Serieuze zaken mag je best met wat humor brengen. Laatst stelde een klant voor om op een trekker rond te rijden. Chris op een trekker? Ja, waarom niet. Het is weer eens wat anders dan de oorspronkelijke manier van woningpresentatie.”

 

Vita Wonen prijst zich gelukkig met de Funda-award. ,,Er waren in totaal negen genomineerden. Tja, en ik ben natuurlijk geen acteur”, lacht hij. ,,Het is een mooie bekroning op ons werk.” Na lovende woorden van de jury, heeft Speerstra de award op afgelopen week feestelijk in ontvangst genomen.

 

Bekijk hier de video: funda.nl/voormakelaars/artikel/video-van-het-jaar-2018.