Ontvangsthal de Flecke vernieuwd

Joure - De ontvangsthal van woonzorg- en behandelcentrum Flecke in Joure heeft een metamorfose ondergaan. De muren zijn geverfd, er hangen nieuwe lampen, er is een barretje gekomen, een boekenkast en een stamtafel met zes stoelen.

,,We wilden de hal van de Flecke graag een eigentijds uitstraling geven”, vertelt activiteitenbegeleider Mattie van der Horn. ,,De hal is het eerste wat mensen zien als ze binnenkomen; het moet een warm welkom zijn. Daarom besloten we de hal een opknapbeurt te geven, zodat de hal een fijne, huiselijke sfeer uitstraalt. Het barretje gebruiken we tijdens activiteiten. Ook van de boekenkast wordt al volop gebruik gemaakt. Mensen nemen boeken mee en zetten nieuwe boeken terug. Wat het extra leuk en bijzonder maakt is dat zowel het barretje als de boekenkast is gemaakt door een medewerker van zorgorganisatie Patyna. De tafel, gemaakt door een hobbyist uit Nijemirdum, is geschonken door de Stichting Vrienden van de Flecke. We zijn heel blij met onze nieuwe hal.”