Eerste zonnepanelen Sinnich Langwar aangelegd

Legemeer - De aanleg van het eerste zonnedak van energie coöperatie Sinnich Langwar is afgelopen vrijdag afgerond. Op het dak van de familie Kelderhuis zijn 202 zonnepanelen geïnstalleerd.

De zonnepanelen zijn door deelnemers uit Langweer en omgeving aangekocht in de vorm van zoncertificaten. Dit zijn particulieren, bedrijven en verenigingen. In ruil voor de aanschaf van de zoncertificaten hebben zij jaarlijks een voordeel van veertien euro korting op hun energierekening per paneel. De zonnepaneleninstallatie moet ongeveer 56.500 kilowattuur per jaar opleveren. Dit staat ongeveer gelijk aan het verbruik van 16 gemiddelde huishoudens.

Sinnich Langwar wil meerdere van deze collectieve zonnedaken plaatsen in Langweer en de omliggende dorpen. In de komende maanden zal het tweede zonnedak worden gerealiseerd in Langweer zelf. Hier zullen 200 zonnepanelen geplaatst worden.

Neem voor meer informatie contact op met Michiel de Wit, Thijs Muller of Thea Frenk, allen betrokken bij energie coöperatie Sinnich Langwar of kijk op de Facebookpagina: www.facebook.com/SinnichLangwar/.