Grijs, wisselvallig en zacht

Regio - Er is veel bewolking en vooral in het westen, midden en noorden valt soms regen. In het zuidoosten kan vanochtend de zon nog even te zien zijn. Vanmiddag is het grijs en valt op veel plaatsen regen.

Het is zacht voor begin maart met 10-14 graden en een matige tot vrij krachtige wind. De komende dagen blijft het wisselvallig en vooral morgen en zaterdag kan het flink waaien. Het is bewolkt en vooral in het noorden valt lichte regen of motregen. De temperatuur varieert van 6 graden in Groningen tot 9 in Zeeland en er waait een matige, aan zee soms vrij krachtige, zuid(oost)enwind.

Ochtend

Gedurende de ochtend blijft het op de meeste plaatsen bewolkt. Alleen in het zuidoosten is mogelijk af en toe een glimp van de zon te zien. Vanuit het zuidwesten neemt de kans op regen toe. Aan het einde van de ochtend valt vooral in het westen, midden en noorden regen.

Middag

Ook vanmiddag is het bewolkt en valt op veel plaatsen regen. Daarbij blijft het in de noordwestelijke helft van het land natter dan in het zuiden en oosten. Ruimte voor de zon is er vanmiddag niet of nauwelijks.

Met 10 graden op de Wadden, 12 in het midden van het land en lokaal 14 graden in Limburg is het zacht voor de tijd van het jaar. Een middagtemperatuur rond 8 graden is gebruikelijk begin maart. De wind waait uit het zuiden en is matig of vrij krachtig, 4-5 Bft. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind soms krachtig, 6 Bft.

Avond

Vanavond trekt de regen naar het noordoosten weg en wordt het tijdelijk overwegend droog. Er komen een paar opklaringen voor, maar vanuit het zuidwesten neemt de bewolking weer toe en vannacht volgt vooral in het zuidwesten en westen opnieuw regen. Koud wordt het niet. De minimumtemperatuur ligt vannacht rond 8 graden, laat Weeronline weten.