Bregepop Festival is klaar met rokers in tent

Scharsterbrug - Het Bregepop Festival dat inmiddels traditioneel het festivalseizoen opent in het Noorden heeft dit jaar grote artiesten weten te strikken.

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april kunnen bezoekers onder andere genieten van de Golden Earring, Andre Hazes & band, Snollebollekes, Nick en Simon & band, Kris Kross Amsterdam, Bizzey en nog veel meer te gekke artiesten.

Opbouw van terrein

Het festival dat vorig jaar haar vijfjarige jubileum vierde zal ook dit jaar weer worden gehouden in de daarvoor speciaal opgebouwde festivalweide aan de Hollandiastraat in Scharsterbrug. ,,We zijn ongeveer twee weken bezig met de opbouw van het festivalterrein en hebben ruim een week nodig om alles ook weer op te ruimen. De overige voorbereidingen houden ons praktisch het hele jaar bezig’, aldus Hessel Faber van de organisatie.

Seizoen aftrappen

In vijf jaar is het festival uitgegroeid tot een ware beleving in Friesland en omstreken. ,,We willen het noordelijke festivalseizoen spectaculair aftrappen en een fantastisch feest neerzetten voor jong en oud. Dit doen we onder andere met een te gekke line up verdeeld over 14 verschillende area’s. Er is voor een ieder wat wils’’, gaat Hessel door.

Geruchten

De geruchten dat het festival na vijf jaar zou stoppen kan de organisatie niet geheel ontkrachten. Met name nieuwe regels omtrent evenementen en torenhoge rookboetes maken het organiseren en financieel rond krijgen van het festival er absoluut niet makkelijker op. Daarom wordt er dit jaar hard opgetreden tegen bezoekers die roken in tenten en onder overkappingen. Dit kan als gevolg hebben dat men een waarschuwing ontvangt of zelfs van het terrein wordt verwijderd. Hessel legt uit:,,Al enkele jaren ontvangen wij een boete omdat er geconstateerd wordt dat er gerookt wordt in de tenten. Resultaat is dat we de afgelopen jaren voor tienduizenden euro’s aan rookboetes hebben betaald. Geld dat we liever steken in zaken waar onze bezoekers iets aan hebben. De boetes verdubbelen ieder jaar, we kunnen dus niets anders dan extra maatregelen nemen tegen het roken en hopen op begrip van onze bezoekers.’’

Populair

Dat het festival nog steeds in populariteit toeneemt ziet de organisatie met name terug in de ticketverkoop. Zo vlogen de Early Bird tickets binnen 10 minuten over de digitale toonbank en gaat op dit moment de ticketverkoop sneller dan ooit te voren. Zaterdag start de fysieke voorverkoop, hiervoor is een beperkt aantal ticket beschikbaar. Via de Bregepop website (www.bregepop.nl) is het mogelijk om online een ticket te kopen. Meer informatie op www.bregepop.nl