Shantykoor De Warringers schittert op negentiende editie

Joure - De shanty liefhebbers en de vrienden van het Jouster shantykoor hebben afgelopen zaterdag weer een mooie shanty avond mogen meemaken.

Met een kleine 100 man (en vrouw) in de grote zaal van ’t Haske was het voor de 19e keer ouderwets shanty genieten geblazen. Samen met de gasten uit Grou , THC Ooostergoo hebben de mannen van shantykoor De Warringers de bezoekers getrakteerd op heerlijke optredens. Het was weer genot om dit gebeuren aanwezig te zijn. THC Oostergoo heeft zeker flink uitgepakt en er alles aan gedaan om van de avond een succes te maken. Met behulp van een groot scala aan instrumenten hebben zij de bezoeker getrakteerd op mooie zang en muziek.

Het lijkt dan een hele zit, maar door de verscheidenheid aan genre, taal en presentatie vliegt zo’n avond toch snel voorbij. De formule werkt en wordt door de aanwezigen als erg prettig ervaren. Zo leer je toch elk jaar een beetje bij. Wat ook ieder jaar opvalt bij de binnen festivals van De Warringers is het decor. Vooral de laatste jaren is het decor gekoppeld aan de slogan van het festival. Voor dit jaar betreft de slogan ”Alles hangt aan een touwtje”. In het decor is dan ook duidelijk het bedoelde touw aanwezig. De reacties na afloop en de gezellige nazit in het Grand Café geven altijd weer stof tot nadenken en aanleiding om verbeteringen in de organisatie van het volgende festival aan te brengen, op 7 maart 2020. Ook dan weer met een gastformatie.

Voor dit jaar staan nog een aantal mogelijke ontmoetingen met De Warringers op het programma. Op 16 maart op de Walk-Inn in Vegelin State, 24 maart in Thialf, 22 april Terherne bij de opening van het vaarseizoen en in november het Concert 2019 in de Doopsgezinde kerk. Kijk voor meer informatie op de site van de Warringers http://www.shanty-warringers-joure.nl

Hier zijn ook foto’s te vinden van het shanty festival 2019 en van de optredens die De Warringers vanaf 2009 hebben verzorgd. Het koor dankt ’t Haske voor de gastvrijheid, de sponsors, die het gebeuren financieel mogelijk hebben gemaakt en de bezoekers waarvoor het hele feest is opgezet.