Ruim 80 deelnemers bij 29e Driebandentoernooi Sintjohannesga

Sintjohannesga - Het jaarlijkse driebandentoernooi van van vrijdag- en zondagavond gehouden in eetcafé Rus'an te Sintjohannesga.

Dit toernooi werd alweer voor de 29e keer georganiseerd. De organisatie lag in handen van Pieter Venema, Appie Huisman, Andries Sloothaak en Lysanne Venema. Zij hadden maar liefst 84 deelnemers verdeeld in verschillende poules, welke op vrijdagavond en zaterdag streden naar een plekje op de zondag.

Uiteindelijk bleven er 6 spelers over die zondag streden om de prijzen: de eerste prijs ging dit jaar naar Jappie van Hes. Tweede werd Henk de Jong en als derde eindigde René de Jong. Op de vierde, vijfde en zesde plaats eindigden Friso Bos, Eibert Jager en Wietze Germ de Jong. De beste dame van het toernooi werd Tineke van Hes - Dijkstra en de prijs voor de hoogste serie (7) ging naar Siebe Poepjes. Tot slot maakten deelnemers kans op een grote prijs, namelijk de mogelijkheid om het duel sc Heerenveen - De Graafschap te bekijken vanuit de skybox van Heineken. In de loting werd deze prijs gewonnen door Bennie van Hes.