Jongens CSC Joure plaatsen zich voor districtsfinale

Joure - CSC Joure nam zaterdag met een aantal jongens van de A- en B-selectie deel aan hun tweede plaatsingswedstrijd van dit seizoen.

In Lemmer beten Sjouke Osinga (pupil 17) en Matthijs Busser (benjamin 19) het spits af. Beide jongens lieten nette oefeningen zien. Matthijs moest op brug een val incasseren, maar herpakte zich met een mooie rek- en vloeroefening. Sjouke scoorde op sprong de hoogste score van het deelnemersveld.

Kjell Schavemaker Fries Kampioen

Brent en Thomas van Prooijen, Jorn Pieser (benjamin 21) en Kjell Schavemaker (instap 21) lieten in de volgende wedstrijdronde zien wat zij bijgeleerd hebben de laatste weken. Alle jongens turnden goede oefeningen en lieten progressie zien qua moeilijkheid en netheid. Kjell won wederom het goud en werd na twee wedstrijden ook nog eens bekroond tot Fries Kampioen.

Tweemaal brons

In de laatste ronde begonnen Arvid van der Roest (pupil 20) en Jesse Kuiken (benjamin 20) extra gemotiveerd aan hun wedstrijd, omdat ze bij de vorige wedstrijd net naast het podium belandden. Jesse begon wat onzeker, maar groeide hierin en liet prima oefeningen zien. Ook Arvid turnde op zijn best en genoot zichtbaar. Het leverde ze allebei een prachtige bronzen medaille op. Arvid behaalde voor het Frysk Kampioenschap ook nog eens een mooie 3e plek.

Alle jongens van CSC Joure hebben zich tijdens deze wedstrijd heel knap geplaatst voor de districtsfinale. Kijk voor alle uitslagen op de Facebookpagina van CSC Joure.