Nynke Dijkstra tweede op Prinses Christina Concours Noord 2019

Terkaple - Nynke Dijkstra (14) uit Terkaple is tweede geworden op het Prinses Christina Concours Noord 2019. Zij speelt klarinet.

Afgelopen weekend deden ruim 65 jonge musici mee aan de selecties van het Concours Noord in Groningen. De jury koos uiteindelijk zeven finalisten. Zondag 3 maart traden zij tijdens de spannende regiofinale op in de Oosterpoort, Groningen. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door wethouder Carine Bloemhoff.

Met haar tweede plaats won Nynke de Concertprijs: twee toegangskaarten voor vier concerten naar keuze van het Noord Nederlands Orkest in het seizoen 2019-2010, aangeboden door dit orkest. En een extra prijs: de Gerard van der Weerd Solistenprijs: een solistisch optreden met het Frysk Jeugd Orkest.

Het concours in Groningen was de vierde van zes regioconcoursen in heel Nederland. In totaal doen dit jaar ruim 400 jonge musici mee aan het Prinses Christina Concours. Alle deelnemers spelen tijdens de selecties tien minuten voor jury en publiek. Ze krijgen feedback en maken kans op mooie prijzen en een plek in de regiofinale. Achter de schermen ontmoeten deelnemers elkaar, waardoor nieuwe vriendschappen ontstaan en mooie samenwerkingen beginnen. Het is dit jaar de 51e keer dat het Prinses Christina Concours georganiseerd wordt.