SSK voor Jumbo Joure

Joure - Jumbo Joure heeft donderdagmorgen het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) ontvangen.

Het certificaat werd uitgereikt door Harrie ten Have van SSK aan supermarktondernemer Wiebe Zijlstra. Aan werknemer Sido Rijpstra was de schone taak om het bordje op te hangen aan de gevel. Ook wethouder Frans Veltman was aanwezig namens de gemeente De Fryske Marren.

Het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) is het keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich onderscheiden door hun extra inzet voor de leefbaarheid in en rondom hun winkel. Ondernemers die het keurmerk behalen zijn volgens de organisatie innovatief en controleerbaar bezig met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Binnen het SSK keurmerk staan zeven thema’s centraal: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam met energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en -reductie, en transport en logistiek. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie het Vakcentrum in samenwerking met kennisinstituut TNO. Supermarkten die het keurmerk behalen zijn koplopers op het gebied van lokaal en maatschappelijk betrokken ondernemerschap.