Dierenartsen Reinder en Mirella dragen stethoscoop over

Sneek/Sint Nicolaasga - Vijfendertig jaar lang stond hun leven in het teken van het wel en wee van dieren. Maar per 1 april gaan dierenartsen Reinder en Mirella de Boer het rustiger aan doen: ze nemen afscheid van Dierenkliniek Sneek en Sint Nicolaasga en geven zich over aan een andere passie: reizen.

Na hun afstuderen in 1987 vertrokken Reinder en Mirella als jonge dierenartsen naar Engeland. Ruim twee jaar een hoop ervaring later keerden ze terug en streken ze neer in t Fryske lân. Vanuit hun praktijk in St. Nicolaasga deed Mirella de gezelschapsdieren, Reinder het vee.

Gezinsuitbreiding

Ze zagen in de jaren die volgden hun gezin groeien naar vier kinderen, in wisselende samenstelling aangevuld met pleegkinderen. Ze zagen hun praktijk groeien met een vestiging in Sneek. Ze zagen hun kinderen en pleegkinderen uitvliegen. En hun werkterrein veranderen: er kwamen steeds meer gezelschapsdieren terwijl de veestapel afnam. Reinder: ,,Geen jaar was het zelfde. En geen jaar was rustig. Maar het belangrijkste is dat we alle jaren met heel veel plezier hebben gewerkt.”

24-uursbedrijf

Het werk was voor Mirella en Reinder vaak een 24-uursbedrijf. Mirella: ,,Het aantal kerstdagen of jaarwisselingen dat we het feestgedruis even moesten verlaten voor een zieke hond of aangereden kat is zelf op twee handen niet meer te tellen. Maar dat hoort erbij en ook dat hebben we altijd met heel veel plezier gedaan.”

Wonderbaarlijke wijze gereanimeerde vis

De vele praktijkjaren in Sint Nicolaasga en Sneek hebben Reinder en Mirella niet alleen heel veel dankbare patiënten en baasjes opgeleverd, maar ook heel veel mooie verhalen en herinneringen. Zoals die keer dat er een klein jongetje langs kwam met een dooie goudvis. Of ze zijn vis weet beter konden maken. Dankzij een heimelijk bezoekje aan de dierenwinkel kon het dolblije ventje een dag later zijn op wonderbaarlijke wijze gereanimeerde vis ophalen. Of die keer dat Mirella door een notaris werd gebeld met de mededeling dat ze vermeld stond in het testament van een overleden cliënt: ze erfde een kat…

Vrije tijd

Het werk, de dieren, de mensen en de verhalen. Mirella en Reinder zullen het best gaan missen. Al kijken ze ook met veel plezier uit naar het leven dat nu voor hen ligt. Vrije tijd was altijd een bijzonder schaars goed. Reinder: ,,We vinden het heerlijk dat we er straks wat gemakkelijker met de camper op uit kunnen trekken.” ,,Of bij onze kinderen–met het eerste kleinkind in aantocht!- die inmiddels door het hele land wonen op bezoek kunnen,” vult Mirella aan.

Karin en Ingrid

Maar voor het zover is, zijn Mirella en Reinder nog een aantal weken in hun vertrouwde praktijken te vinden. Samen met Karin en Ingrid en vanaf 1 maart met de nieuw aangetrokken en zeer ervaren dierenarts Anne. Zij zullen samen met het vertrouwde assistententeam het stokje én de stethoscoop vanaf 1 april overnemen.

Afscheid nemen van Reinder en Mirella kan op donderdag 28 maart tussen 16.00 en 17.30 in de kliniek van Sneek aan de Lange Veemarktstraat.