‘Machines voor alles wat groeit en bloeit’

TJERKGAAST - De jaarlijkse voorjaarsshow van landbouwmechanisatiebedrijf Tjitte de Wolff staat vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart weer op het programma. Iedereen is dan van harte welkom aan Gaestdijk 60a in Tjerkgaast om de nieuwste landbouw- en tuinmachines van het bedrijf te komen bekijken.

,,Maar we hebben ook gebruikte machines staan. En een veiling bij inschrijven. We hebben een boekje waar onze occasions in staan en daar kunnen bezoekers op bieden. Maandag bladeren we die boekjes door, bekijken we er wat er geboden is en besluiten we al dan niet akkoord te gaan met het bod”, zegt Ronald Sieperda, eigenaar van landbouwmechanisatiebedrijf Tjitte de Wolff.

Ook machines voor tuin en park

Het idee van deze show is om bezoekers de nieuwste producten te laten zien. Het begon met alleen landbouwmachines, maar in de loop van de jaren zijn daar ook machines voor tuin en park bij gekomen. ,,Voor alles wat groeit en bloeit hebben we machines. Voor zowel particulieren als voor professionals.” De laatste tijd is er meer vraag naar accugereedschap. Sieperda merkt dat mensen vaker kiezen voor een apparaat dat werkt op een accu dan een die loopt op diesel of benzine.

Vrijdag en zaterdag zijn er ook standhouders te vinden in de werkplaats. ,,Er staat onder andere een voerleverancier, iemand met afdeksystemen voor kuil, maar ook een accountant en een boerenmakelaar. Voor ieder is er wat wils. Iedereen mag ook komen. Op vrijdag zijn we van 10.00 tot 22.00 uur open en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren en de entree zijn gratis.”