Familie Bos neemt stokje Holtrop over

Joure - De Readshop en Holtrop zijn samen. Marco en Karina Bos hebben The Readshop in februari officieel overgenomen en vanaf 4 maart is ook Boekhandel Holtrop in hun bezit.

Combinatie

Het ondernemersechtpaar heeft jarenlang de Bruna in Drachten onder hun hoede gehad. Daarvoor hadden ze een Bruna in Groningen. Vorig jaar hoorden ze dat The Read Shop in Joure te koop stond. Het echtpaar Bos ging het gesprek aan en combineerde het met de overname van Holtrop.

Lange geschiedenis

Nu is het zover. Bos koos voor de locatie van de Holtrop winkel vanwege het aflopende huurcontract van The Readshop. Daarbij heeft de winkel aan de Midstraat 76 een achteringang en 100 vierkante meter meer aan vloeroppervlakte. De beide namen worden hier samengevoegd: The Readshop Holtrop. ,,Om de naam Holtrop kunnen wij niet heen’’, zegt Marco Bos. ,,Dat is al 85 jaar een gevestigde naam in Joure.’’ Rudi en Grietje de Bruin-Elzinga bestierden 47 jaar de boekwinkel in de Midstraat. Rudy Toonstra was tien jaar eigenaar van The Readshop in Joure.

Samenvoegen

Om de twee winkels samen te voegen, is volgens Bos nog wel een uitdaging. Het Holtrop publiek verschilt van de Readshop klanten. Daarom neemt hij van beide winkels de belangrijkste eigenschappen mee en voegt hij veel toe. Zo komt er een grote koffietafel in de winkel met een Douwe Egbertskoffieautomaat. De winkel behoudt het PostNL punt met de postbussen en het ING deel gaat mee samen met de stortautomaat. In de nieuwe boekhandel komt tien meter aan tijdschriften, net zoals bij The Readshop. The Readshop Holtrop behoudt het Hallmark assortiment en krijgt uitbreiding. Daarnaast komt een assortiment aan kunstkaarten en kinderkaarten. Het al grote assortiment aan boeken wordt nog meer uitgebreid. Ook het kantoorassortiment zal blijven zoals de Jousters gewend zijn.

Outlet

De oude The Read Shop blijft mogelijk tot het einde van het jaar open en wordt een outlet.

Brenda van Olphen