Sombere start meteorologische lente

Regio - Vrijdag start de meteorologische lente, maar gevoelsmatig sluit het weer daar niet bij aan. Het is grijs met een spatje regen. Het contrast met het huidige zonnige weer is dan ook groot. De bijzondere warmte met maxima van 12 tot 19 graden verdwijnt op de laatste februaridag, zo meldt Weeronline.

Vrijdag moeten we het met 8-11 graden doen, maar ook daarmee is nog iets warmer dan normaal. In het weekend stijgt de kans op regen.

Het wordt vrijdag 8 graden in het noorden en daarmee is het iets zachter dan normaal. Gewoonlijk is het 7-9 graden. Vrijdagochtend is het overwegend bewolkt en droog. Plaatselijk zou een spatje regen kunnen vallen. In de middag is het droog en kan de zon tevoorschijn komen.

Temperatuur flirt met 20 graden

Ondanks de bovengemiddelde temperaturen is het vrijdag veel koeler dan de voorgaande dagen. Vandaag en morgen kan het in het zuidoosten maar liefst 19 graden worden. De temperatuur flirt met de 20 graden, maar het wordt afwachten of deze waarde wordt gehaald. Op de huidige stations is in februari namelijk nog nooit 20 graden gemeten. De zon schijnt in ieder geval uitbundig. In Zuid-Limburg werd op het opgeheven station Oost-Maarland, op 24 februari 1990 het absolute februarirecord van 20,4 graden gemeten.

In het weekend valt de temperatuur een graadje hoger uit. We blijven te maken houden met wolkenvelden en vooral zondag worden buien verwacht. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Zonnig en warm lenteweer hoeven we de eerste week van maart niet te verwachten.