Negendarter Noppert kroon op ijzersterk weekend

BARNSLEY - Darter Danny Noppert uit Joure heeft afgelopen weekend twee keer de halve finale gehaald op het vloercircuit van de Professional Darts Corporation.

Zowel op zaterdag als op zondag strandde de 28-jarige darter vlak voor de finales tijdens het derde Players Championship-weekend in het Engelse Barnsley. Met de resultaten van het afgelopen weekend is Noppert inmiddels opgeklommen naar de 44ste plaats op de wereldranglijst.

Bijzonder was vooral het optreden van de Jouster op het vijfde Players Championship van zaterdag. In de halve finale tegen Gabriel Clemens uit Duitsland gooide Danny Noppert zijn eerste officiële negendarter, sinds hij in januari 2018 overstapte naar de PDC. Noppert bleef koel na zijn ‘perfecte leg’, maar moest de winst toch met 7-5 aan Clemens laten. De Duitser verloor vervolgens in de finale van Gerwyn Price uit Wales.

Op zondag was de Friese darter eveneens op stoom. Achtereenvolgens werden Ross Smith (6-1), Ritchie Edhouse (6-4) en John Henderson (6-2) geklopt. In de halve finale was de snelle Ricky Evans met 7-4 te sterk voor Noppert, ondanks een 4-3 voorsprong van de Jouster. Ook het toernooi op zondag werd gewonnen door Gerwyn Price, die daarmee in sterke vorm verkeerd voor de UK Open van aankomend weekend.

Op dat televisietoernooi in Minehead is ook Danny Noppert van de partij. Vanwege zijn positie op de wereldranglijst hoeft hij pas vanaf de derde ronde in actie te komen. De wedstrijden van de UK Open worden van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart gespeeld. In totaal nemen de 160 beste darters van de PDC deel aan het televisietoernooi. De uiteindelijke winnaar mag 100.000 Britse ponden op zijn bankrekening bijschrijven. Vorig jaar strandde Noppert nog bij de laatste 96 van het toernooi tegen Ryan Harrington.

Mats Gies