Winterse natuurwandeling in teken van verzet tegen zandwinning

RIJS - Op zaterdag 23 februari is er een winterse natuurwandeling vanuit Rijs naar het Mirnser Klif. De wandeling staat in het teken van het (succesvolle) verzet van de Gaasterlandse bevolking tegen een plan om vlak voor de kust een industriële zandwinning te realiseren.

Vertrek is om 14.00 uur van het parkeerterrein van Sybrandy's speelpark (adres: Jan Schotanuswei 71, 8567 HH Oudemirdum. Let op! Het adres suggereert dat u in Oudemirdum moet zijn, maar het speelpark ligt vlak bij Rijs). We wandelen door de Sefonsterpolder (natuurontwikkeling) via het Rijsterbos naar het Mirnser Klif. Tijdens de wandeling staan we hier en daar stil bij interessante plekken en/of als er iets bijzonders te zien is.

Tineke Clevering

Op het klif aangekomen rond 15.00 à 15.30 uur zal Tineke Clevering, lijsttrekker van Water Natuurlijk Fryslân een korte inleiding verzorgen. Daarna vertelt Marten Wesselius een en ander over de (natuur) waarden van de Friese IJsselmeer kust, het IJsselmeer en de kliffen.

De wandeling naar het klif duurt ongeveer een tot anderhalf uur. In het standpaviljoen "Mirnser Klif" kunt u desgewenst een drankje kopen of een hapje eten. Graag van te voren opgeven bij Fêdde Bergsma via emailadres: feddeb@xs4all.nl Geef uw naam door en met hoeveel personen u mee wilt doen. Deelname is gratis.