Vier Internationale Vrouwendag in Joure

Joure - Vrouwen uit gemeente De Fryske Marren kunnen op vrijdagmiddag 8 maart de Internationale Vrouwendag vieren bij Miks aan de Brugstraat 1 te Joure.

Heldinnen

Dit jaar is het thema ‘Heldinnen’. Vrouwen kunnen op ieder moment van de dag aanschuiven. Vanaf drie uur staat de koffie en thee klaar, waarna schrijfster Janny van der Molen om half vier de aftrap doet met de vraag: Wie is jouw Heldin?

Workshops

Om vier uur starten de workshops. Bij elke workshop is plek voor maximaal 15 vrouwen en vol is vol. In de workshop Versterk je weerbaarheid geeft Zelfverdedigingsinstituut Witkamp praktisch toepasbare technieken. Er wordt in een veilige sfeer geoefend. Bij workshop twee ‘Vind de heldin in jezelf’ gaan de vrouwen aan de slag met het vastleggen van ambities, dromen en kwaliteiten in een collage. Stralende kleuren is de titel van workshop 3. Hierin ontdek je welke kleuren het beste bij jou passen. Workshop 4 is de Creatieve Vrouw. Maak samen met Shamoni Khalel je eigen heldin op canvas.

Eten en dansen

Rond 6 uur starten ze met Meet&Eat; een buffet van allerlei heerlijke hapjes. Zo kun je al etend nieuwe vrouwen ontmoeten en leuke gesprekjes hebben. Aansluitend doen ze de vrolijke Heldinnenquiz. Rond 8 uur is het tijd voor de dansworkshop Just Dance. Op aanstekelijke muziek zet Lonneke Post, beweegcoach van Miks en zelf enthousiast danser, de vrouwen een uurtje in beweging.

Aanmelden

Deelname aan de vrouwendag kost drie euro, ongeacht het tijdstip van binnenkomst. Aanmelden kan tot uiterlijk 6 maart bij Miks via 0513 414593 of telefoon@miks-welzijn.nl. Geef daarbij de volgende dingen door: naam, de gekozen workshop(s) en wel/niet mee eten, met eventuele dieetwensen.

Kijk voor meer informatie op http://www.miks-welzijn.nl

Vrouwendag wereldwijd gevierd

Al ruim honderd jaar wordt wereldwijd op 8 maart de Vrouwendag gevierd, waarbij aandacht wordt besteed aan de positie van vrouwen en meiden, die nog in veel landen te wensen overlaat. In Fryslân doen we dit vanaf 1979. De Vrouwendag wordt in ieder land op een andere manier ingevuld: als een feestdag voor vrouwen, waarop gezamenlijk wordt gegeten en gedanst; als een soort Moederdag, waarop vrouwen bloemen krijgen van hun man of werkgever; of als een politieke dag, waarop aandacht wordt gevraagd voor de verbetering van de maatschappelijke en economische positie van vrouwen, die nog nergens ter wereld gelijkwaardig is aan die van mannen. In Nederland vieren we vooral feest om te herdenken wat er allemaal is bereikt op het terrein van vrouwenemancipatie. Dat doen we door elkaar te ontmoeten, samen inspirerende activiteiten te doen en ervaringen te delen.