Marathons Gewest Friesland

HEERENVEEN - De TC-marathon Friesland hield maandag alweer zijn vijfde gewestelijke baanmarathon in Thialf.

Een competitie van in totaal zes marathonwedstrijden, waaraan circa 200 leden (van pupillen tot masters) van verschillende Friese schaatsclubs aan mee doen. Voor de pupillen en junioren werd het een extra spannende avond, want deze wedstrijd wordt gezien als de laatste test voor het NK jeugdmarathon dat op 16 februari verreden zal worden in Dronten. Circa 65 leden uit het gewest Friesland zullen hier aan mee gaan doen, waaronder diverse kanshebbers op medailles.

Bij de meisjes pupillen werd Tijn Borst (Sint Nicolaasga) vierde, en bij de jongens pupillen reed Sil van der Veen (Joure) naar een mooie vijfde plaats. Hilde Noppert (Scharsterburg) werd bij de dames eerste. Zij zijn ook grote kanshebbers voor podiumplaatsen bij het eindklassement, wat na de laatste wedstrijd op 4 maart opgemaakt zal worden.

Voor de herkenbaarheid rijden pupillen en junioren met caps op hun helmen, deze zijn door de Vriendenkring Thialf beschikbaar gesteld.

Op de laatste baanmarathon op 4 maart zullen de kampioenen van het seizoen 2018-2019 worden gehuldigd. Tot de kanshebbers behoren bij de pupillen meisjes Donna Noor Gemser uit Gorredijk, pupillen jongens Jarno Haitjema Akkrum, C-jun meisjes Vrouke Kerssies Nijeholtpade, C-jun jongens Hidde Westra Oranjewoud, B-jun jongens Quint van der Leeuw Sintjohannesga.