Turners CSC Joure naar Makkum, Dalen en Groningen

JOURE - Het was een druk wedstrijdweekend voor de turners, trainers en begeleiders van CSC Joure. Ze vlogen uit naar Makkum, Dalen en Groningen en reden met de nodige successen en leerpunten terug naar huis.

Succesvolle seizoenstart jongste turnsters

In Makkum turnden de jongste meisjes van de A- en B-selectie hun eerste 'echte' turnwedstrijd ooit en dat was reuze spannend. Gwenn Norde, Isabella Kok, Lieke Mekkring, Lotte Dijkstra, Mayke Kuyper, Silke Beärda, Vera Pals en Mila Hofstra lieten in het grote deelnemersveld bij de pre-instap (RD4) allemaal trots zien wat ze de afgelopen tijd geleerd hebben. Lotte en Mila kregen een bronzen medaille omgehangen en Gwenn won zelfs goud.

Later op de dag turnden de instappers (D3). Sanne Faber, Meike Waterlander, Linde Brugge, Lena Ploegstra, Femke Lamsma en Laura Veldman straalden in hun nieuwe turnpakjes en verbaasden de trotse ouders over de oefeningen die ze lieten zien. Femke won zilver en Lena Ploegstra kreeg een medaille voor haar 5e plaats.

Brons voor Dieuwke Meindertsma

De meiden van de 3e divisie turnden hun tweede plaatsingswedstrijd in Dalen. Dieuwke Meindertsma (Jeugd 2 E) turnde zaterdag op alle toestellen goed en won verrassend maar verdiend het brons. Zondag mochten Anouk van der Velde, Jiska Hordijk, Vera Dotinga, Iris Wijmans en Ilse van der Molen (Instap N3) vroeg uit de veren. Deze jonge turnsters leren van iedere wedstrijd en lieten mooie vooruitgang zien. Hieke Floris (junior D) turnde in de wedstrijd erna en liet een stabiele balkoefening zien. Bij de pupillen 2 (N3) turnden Twirre Douma, Fenna Canrinus, Jennifer Kok, Famke Meindertsma en Yente Agricola. Er waren wat zenuwen, wat foutjes, maar ook mooie oefeningen om trots op te zijn. Tot slot turnde Anneke Veenema (senior C) een beheerste wedstrijd. Met een vrolijke vloeroefening en een stabiele balkoefening kon ze met een 8e plaats tevreden huiswaarts.

Goud, zilver en brons voor de heren

Patrick Welles, Tjalle Meindertsma, Yde Knoop, Mark van Ewijck, Sverre van der Roest en Hidde Hoekstra turnden zaterdagochtend in Groningen hun tweede plaatsingswedstrijd. Patrick begon met rek, waar hij tijdens de oefening een grote blaar in zijn op hand opliep, maar zijn doorzettingsvermogen werd beloond met een zilveren medaille. Ook de andere heren turnden een nette wedstrijd en sleepten medailles in de wacht. Tjalle won goud door vooral een fantastische brugoefening, Mark won heel knap brons en Sverre het zilver. Yde en Hidde werden netjes 5e en 6e.

In de tweede wedstrijd lieten Jesse Schavemaker, Sake Kramer en Boaz de Hoop keurige oefeningen zien. Jesse en Sake haalden in een groot deelnemersveld een knappe 5e en 13e plaats. Boaz turnde zich met een goede vloeroefening naar de 7e plaats in het eindklassement.

Binnenkort krijgen de turners te horen wie er doorstroomt naar de landelijke wedstrijden. Alle uitslagen zijn te vinden op de facebookpagina van CSC Joure.