Monstermuur in bibliotheek Joure

JOURE - De kinderen van alle groepen vijf in Joure hebben kennis gemaakt met het werk van illustrator Quentin Blake, die de fantasievolle tekeningen in de Roald Dahl boeken gemaakt heeft.

De kinderen hebben allemaal een bijzonder eng monster gemaakt, namelijk een beenknekelende, bloedwrekelende, nekbrekelende spugeluur. Deze monsters zijn te hele maand te in de speciaal hiervoor ingerichte Blake-O-Theek. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Dit bezoek werd georganiseerd omdat het in februari 50 jaar geleden is dat het bibliotheekgebouw aan de Geert Knolweg werd geopend. Daarmee werd de bibliotheek officieel een Openbare Bibliotheek en Leeszaal.

Quentin Blake

Roald Dahl was een held in het bedenken van gruwelijke hoofdpersonen, maar het lukte de tekenaars waarmee hij werkte niet om ze er ook echt griezelig, gemeen of grandioos uit te laten zien. Totdat de schrijver ging samenwerken met Quentin Blake. Ineens klopte alles.

Quentin Blake tentoonstelling

Van 4 februari tot en met 3 maart is er een tentoonstelling van illustrator Quentin Blake. De panelen vertellen het verhaal van Quentin Blake als illustrator, waarbij zijn bijzondere samenwerking met Roald Dahl natuurlijk veel aandacht krijgt.