Gifbeker SC Joure ZM1 nog steeds niet leeg

JOURE - Na de zure nederlaag tegen Leeuwarder Zwaluwen vorige week traden de Jousters deze week weer aan tegen een ploeg uit de top 6. De voetbalploeg uit Marum was dit keer de opponent van de dolende Jouster ploeg.

Sinds november hebben de Jousters niet meer gewonnen en voorafgaand aan de wedstrijd werd de toss dan ook verloren. De eerste helft speelde de thuisploeg tegen de zeer aanwezige wind in. Dit leidde ertoe dat er weinig gecreëerd werd en de tegenstander de betere partij was. Na meerdere kansen gemist te hebben was het Marum dat in de 35e minuut alsnog raak schoot. Na zwak uitverdedigen van Joure was het de nummer 10 van de bezoekers die de bal tegen de touwen wist te werken, 0 - 1. Met deze stand gingen beide partijen de rust in.

Na de onderbreking was Joure gelijk in de aanval. Deze stokte echter en in de tegenaanval was het wederom de nummer 10 van de uitploeg die de rebound erin schoot, 0 - 2. Na 47 minuten was de wedstrijd beslist, pas na 89 minuten wist Joure een bal op het doel te krijgen. De keeper van Marum was bij de les en voorkwam een doelpunt van de Jousters.

Na ruim een maand in 2019 staat Joure nog steeds met lege handen. Het lek is nog niet boven en de aansluiting met de top van de ranglijst is ver te zoeken. Eerst maar eens winnen: volgende week krijgt Joure wederom een kans op drie punten. In Veenwouden wacht de plaatselijke SC om 14.30 om er een mooie middag van te maken.

Jelte ter Heide