Joure verliest nipt van Lintjo

JOURE/olderberkoop - Joure speelde zaterdag 9 februari de belangrijke wedstrijd tegen Lintjo in Oldeberkoop.

Deze ploeg stond één punt boven de Jousters en zij hadden een aantal matige wedstrijden achter de rug. De Jousters hadden na het gelijke spel vorige week wat recht te zetten. De ploeg uit Oldeberkoop bleek deze avond een zware kluif, lang keek Joure tegen een achterstand aan, maar halverwege de tweede helft kwam het voor het eerst op voorsprong. Dit was echter van korte duur en vervolgens bloedde de wedstrijd helemaal dood.

De eerste helft was zeer doelpuntrijk. Lintjo begon goed en kwam snel op 3-0. Joure haakte echter aan en wist na 12 minuten spelen de stand op 4-4 te brengen. Vervolgens wist de ploeg uit Oldeberkoop weer een gaatje te slaan, ditmaal van maximaal drie punten. Joure knokte zich weer terug en bij 9-9 was het gat weer gedicht. In het restant van de eerste helft was de thuisploeg wederom zuiverder en werd met een 13-11 achterstand de kleedkamer opgezocht.

Door vier doelpunten aan Jouster zijde werd de achterstand omgezet in een voorsprong, 13-15. Tot de twaalfde minuut leek er nog steeds niet aan de hand, toen Joure met 14-16 voor stond. Maar de Jousters liepen hierna tegen hetzelfde manco aan, die zich ook in vorige wedstrijden voordeed. Geen enkele bal wist namelijk meer goed te vallen, waardoor Lintjo langszij kon komen en ook een voorsprong kon pakken, 17-16. Ondanks ontzettend veel kansen wist Joure niet meer te scoren en verloor het met miniem verschil.

De volgende wedstrijd voor Joure is pas op 9 maart, dan speelt het thuis tegen Lemmer.

Martijn van Dijk