25e editie G-voetbaltoernooi, Joure in de prijzen

HEERENVEEN/joure - Sport Fryslân hield zaterdag voor de 25e keer het G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 in Heerenveen.

325 deelnemers met een handicap streden om de felbegeerde titels. Deelnemer Aant Jager en trainster Anita Hadderingh kregen een attentie voor deelname aan al deze 25 toernooien. Het bijzondere aan dit event is dat de werkgroep ook al 25 jaar dit toernooi organiseert, zij werden in het zonnetje gezet. Het G-voetbaltoernooi is ontstaan op 11 februari 1995 bij het 90 jarig jubileum van de KNVB Friesland. Er deden toen 44 teams mee.

Toernooi

Het G-voetbaltoernooi was ook dit jaar weer spannend en sportief voor 52 teams van scholen voor speciaal onderwijs, woonvormen, sportorganisaties en dagbesteding op vier boardingvelden 4 tegen 4 en op één zaalvoetbalveld 7 tegen 7.

Jubileumprijzen

De eerste prijzen in de negen poules gingen naar: zml Twalûk 1 en zml It Twalûk 2 – Leeuwarden, zml Talryk 4 –Drachten, zml Wingerd 2 – Damwoude, SBO Súdwester Adelaars en Súdwester Wolven - Sneek, combiteam BlauwWit’34 L’warden/Joure Specials, Samen Onderweg Sneek 2, Urk Rodé Vis Plus.

De prijzen voor de schotsnelheidsmeter gingen naar: zml Wingerd 3 – Damwoude, SBO Bolderboys 1 – Franeker en v.v. Heerenveense Boys G1.

De prijzen van de penaltybokaal waren voor: zml Talryk 1 – Drachten, SBO Bolderboys 2 – Franeker en v.v. Drachten.

Tot slot waren er nog de aanmoedigingsprijs voor W&B Smitstraat –Sneek en een trainingsclinic voor één van de snelste inschrijvers voor dit toernooi: Urk Rodé Vis Plus.