Agenda | CineMiks vertoont Tulipani

JOURE - CineMiks vertoont op woensdagavond 20 februari de tragikomedie Tulipani, die als ondertitel Liefde, Eer en een Fiets heeft meegekregen.

De romantische Zeeuwse boer Gauke (Gijs Naber) wil na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten en gaat op de fiets naar het zuiden van Italië. Naar Puglia, in de hak van de laars die Italië vormt.. Een leven in Zuid-Europa is flink wennen, maar dat geldt vooral voor de Italiaanse dorpsbewoners, die moeten wennen aan deze vreemde eend in de bijt. Gauke verbouwt een boerderij, begint een tulpenkwekerij en zoekt hartstochtelijk naar liefde en geluk bij zijn oude liefde Anna uit Nederland (Ksenia Solo). Intussen vinden de tulpen gretig aftrek bij de bevolking, waardoor Gauke uitgroeit tot een levende legende. De Italiaanse Maffia maakt hem het leven echter regelmatig zuur. Dit zorgt voor spannende momenten en een daverend einde aan deze enigszins surrealistische film. De regie is van Mike van Diem. Geschikt vanaf 12 jaar.

De kassa is geopend vanaf 19.30 uur, Miks welzijn, Brugstraat 1 te Joure. De film start om 19.45 uur. De entree bedraagt vijf euro en is inclusief een pauzeconsumptie.