Goud en zilver voor dames CSC Joure

JOURE - In Stiens turnden de meiden van wedstrijdgroep 4 afgelopen weekend hun eerste plaatsingswedstrijd voor de meerkamp- en toestelfinales voor de Friese Kampioenschappen.

Goud voor Meret de Jong

Meret de Jong en Johanne Jans (Jeugd H) beten zaterdagmiddag het spits af. Meret turnde op alle toestellen sterk en won daarmee het goud! Met een derde score op sprong en vloer plaatste ze zich ook alvast voor deze toestelfinales. Johanne sleepte met een sterke brugoefening (3e) ook een toestelfinale binnen voor de Friese kampioenschappen en werd in de meerkamp 9e.

In de wedstrijd erna turnden Kimberley Mulder en Nynke Mirte Faber (Junior G). Voor beide dames was het even geleden dat ze een meerkampwedstrijd turnden en dat deden ze keurig. Kimberley liet een sterke brugoefening zien en eindige in de meerkamp als 9e. Nynke Mirte haalde met een sierlijke vloeroefening waarop ze vierde werd een ticket binnen voor deze toestelfinale.

Zilver voor Anna Veenstra

Zondagochtend stonden Elke Yntema en Flinter Douma klaar voor hun wedstrijd (Jeugd H). Beide dames turnden een goede wedstrijd waarbij Elke een sterke brugoefening liet zien. Flinter scoorde zowel op sprong als vloer de hoogste score en daarmee een plek in de toestelfinale en kreeg in de meerkamp een medaille voor haar 4e plaats.

Anna Veenstra en Sarah de Jong (Junior H) sloten dit turnweekend af. Ook zij lieten mooie en nette oefeningen zien. Anna turnde op balk een prachtige radslag en scoorde op dit toestel de 4e score waarmee ze, net als op brug (3e), al zeker is van een toestelfinale. In de meerkamp won ze zelfs het zilver. Ook Sarah kan tevreden terugkijken op haar wedstrijd met vooral een sterke sprong en uiteindelijke een mooie 7e plaats in de meerkamp.