Koosje Petter 25 jaar lid Jouster Fanfare

JOURE - Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering werd dit keer Koosje Petter in het zonnetje gezet.

Zij is al 25 jaar een betrokken lid van de Jouster Fanfare. Begonnen op de bugel, is ze via de trombone terecht gekomen bij de euphoniums, waar ze helemaal op haar plek zit. In die 25 jaar heeft ze 10 jaar lang bestuurstaken op zich genomen en helpt ze mee in verschillende commissies.

De Jouster fanfare vergaderde onder andere over de concerten die dit jaar, en ook in de komende jaren, plaats gaan vinden. Zo organiseren ze dit jaar weer een Simmer Proms concert, wordt er samengewerkt met een groot koor en oriënteren ze zich op deelname aan het Wereld muziekconcours in 2021.

Het eerste moment waarbij de gehele vereniging van zich laat horen is 2 maart tijdens het verenigingsconcert. Dit concert is om 19.30 in de Brede School in Joure en heeft een vrije toegang. De beginnende leerlingen laten van zich horen, het jong Jouster jeugdorkest en de Jouster jeugd fanfare hebben een paar prachtige stukken ingestudeerd, het koperkwintet en het saxofoonkwartet spelen beide een stuk en ook het A-orkest is bezig met een aantal nieuwe stukken. Bijzonder bij dit concert is de samenwerking van het jeugdorkest en het a orkest en het openbaar D examen trompet van Kleis van der Zee, die door het A-orkest begeleid gaat worden.