Jouster korfballers verliezen punt tegen KIOS

Joure - Na de plichtmatige overwinning, vorige week tegen Noveas, trad Joure ditmaal aan tegen een tegenstander van een heel ander kaliber.

KIOS uit Bergentheim was in de eerste wedstrijd gewaagd aan Joure. Momenteel bezet de ploeg de vijfde plaats op de ranglijst, maar dit mocht geen reden zijn de tegenstander te onderschatten. Dit bleek ook tijdens de wedstrijd, meerdere keren kwam de thuisploeg een aantal doelpunten voor, en telkens wist KIOS terug te knokken. 

De Jousters starten zoals gewoonlijk sterk. Verdedigend zat het goed dicht, tot halverwege de eerste helft scoorde KIOS maar driemaal, maar aanvallend kon het beter. Tot de 20e minuut bleef er maar een verschil van twee doelpunten, maar toen zette Joure aan. Goals van Karin Otter en Jeanine de Leeuw zorgden voor een 9-5 voorsprong. Dit leek ook de ruststand te worden, ware het niet dat in de laatste anderhalve minuut, de laatste vier aanvallen raak waren, 11-7.

De tweede helft werd goed gestart. Binnen vijf minuten stonden de Jousters met 15-8 voor, mede door goals van Sierd van der Goot en Elmar van Spil. Door twee strafworpen en twee afstandsschoten, kwam KIOS sterk terug. Marc Vrieseling wist vervolgens in de twaalfde minuut de 16-12 te maken, maar hierna vielen beide ploegen stil tot de twintigste minuut. Karin Otter wist de voorsprong weer op vier te zetten, echter was vervolgens de pijp leeg bij de thuisploeg. KIOS greep haar kans en kwam langszij en in de 27e minuut zelfs op een 17-18 voorsprong. In de slotseconden wist Joure toch nog eenmaal te scoren, maar gezien de ruime voorsprong die het had, voelt dit gelijkspel als een verlies.

Joure zag koploper Westergo een punt uitlopen deze speelronde, echter verloor de nummer twee: Lintjo. Tegen deze ploeg wordt volgende week in Oldeberkoop gespeeld.

 

Verslag Martijn van Dijk