SC Joure zaterdag 1 weer met lege handen 

Joure - Nadat de Jousters twee weken geleden ook de uitwedstrijd tegen CVVO niet wisten te winnen, was er al vijf wedstrijden op rij niet gewonnen.

Gebrand om weer eens punten te pakken en de aansluiting te vinden met de bovenste zes teams, vertrokken de mannen zaterdag richting Leeuwarden voor de wedstrijd tegen de Zwaluwen. De thuiswedstrijd werd in de laatste minuut gewonnen door Joure. De ploeg uit Leeuwarden is echter een van de kandidaten voor de titel en een absoluut niet te onderschatten ploeg. 

Aan elkaar gewaagd

De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Joure werd gevaarlijk via dode spelmomenten, de Leeuwarders probeerden met diepe ballen de verdediging van de Jousters het vuur aan de schenen te leggen. Na 25 minuten spelen was het wederom een diepe bal die over de defensie van de groen-witten viel. Sjouke Terpstra begon volgens de dienstdoende scheidsrechter een overtreding in de 16 meter wat hem een gele kaart en penalty tegen opleverde. De penalty werd tot opluchting van de Jousters gemist door een speler van de Zwaluwen.

Noodlot

Vijf minuten later sloeg het noodlot toe. Na een overtreding protesteerde Terpstra wat hem de tweede gele kaart opleverde van de inconsequente scheidsrechter. Joure moest de resterende 60 minuten met tien man tegen de sterke tegenstanders zien vol te houden. 

Na 35 minuten was het doelman Lars Wijnalda die de bezoekers behoedde voor een achterstand. Hij pareerde knap een schot van de rechtsbuiten van de thuisploeg. Tot de rust hield het defensieve blok van de Jousters goed stand en wisten de Leeuwarders niet hoe ze hier doorheen moesten komen. 

Na de thee bleef het spelbeeld onveranderd. De thuisploeg zocht naar een gaatje in de achterhoede maar kwam er niet doorheen. In de 70e minuut was het de keihard werkende Sebastiaan Kooistra die plots voor het doel van de tegenstander op dook. Oog in oog met de keeper wist hij de bal niet tegen te touwen te werken. Vijf minuten later was het Folkert Luhoff die er ook doorheen kwam maar geen gericht schot op doel kon produceren. 

Aan de andere kant was het in de 80e minuut toch raak. Een mislukte voorzet van de Zwaluwen werd door twee Jouster spelers gemist. De Leeuwarder spits profiteerde hier optimaal van, 1 - 0. 

Tegenslag
 

Een tegenslag voor de goed spelende en hardwerkende Jouster ploeg die na enkele zwakke wedstrijden, ondanks opnieuw een nederlaag, wel met een beter gevoel het veld afstapte. 

Volgende week ontvangen de Jousters Marum. Wellicht dat de punten dan weer op de Hege Simmerdyk blijven! Aanvang van deze wedstrijd is 14.30.

 

Verslag: Jelte ter Heide