Vier presentaties SeniorWeb tijdens inloopspreekuur Bibliotheek Joure

JOURE - De vrijwilligers van SeniorWeb geven in februari en maart vier keer een korte presentatie tijdens het inloopspreekuur op maandagmiddag in de Bibliotheek in Joure.

Het inloopspreekuur is van 14.00 tot 15.30 uur, de presentaties starten om 14.15 uur en duren ongeveer een half uur. De toegang is gratis, deelnemers hoeven geen lid te zijn van Seniorweb of de bibliotheek.

Leren met behulp van de computer

Maandag 11 februari. De computer is uitermate geschikt om iets nieuws te leren of bestaande kennis op te frissen. Een taal, digitale fotografie, geschiedenis of beleggen. Thuis, in je eigen tijd, in je eigen tempo.

Afbeeldingen opmaken in de smartphone

Maandag 18 februari. Een zelf gemaakte foto snel even van een extra opmaak voorzien en dan pas doorsturen, erg leuk. Het programma hiervoor zit al op de smartphone, vandaag leert u dit te gebruiken.

Beveiliging en Privacy

Maandag 25 februari. Voor een juiste beveiliging hoeft u maar met een paar zaken rekening te houden. Hetzelfde geldt voor Privacy, als je weet waar je op moet letten, kan er ook aandacht aan besteedt worden.

Digitale erfenis

Maandag 4 maart. Vaak beschikken nabestaanden niet over wachtwoorden voor sociale media, bankzaken of andere internetaccounts. Wat dan? En mogen digitale sporen op sociale media allemaal gewist worden? Deze onderwerpen worden met behulp van de beamer uitgelegd. Tijdens en na de presentatie kunnen vragen worden gesteld. Na afloop wordt een korte uitleg op papier verstrekt.

Aanmelden is niet nodig.