Mooi wedstrijdweekend turners CSC Joure

JOURE - Maar liefst 26 jongens en meiden van CSC Joure lieten afgelopen weekend op diverse turnwedstrijden weer mooie oefeningen zien.

De meiden turnden in Ferwerd waar zaterdag voor wedstrijdgroep 5 de eerste plaatsingswedstrijd voor de Friese kampioenschappen (meerkamp en toestelfinales) op het programma stond. Yente, Famke, Twirre, Fenna en Jennifer (pupillen 2 N3) lieten in alle vroegte zien steeds beter met de wedstrijddruk om te kunnen gaan. Hun oefeningen zijn flink vooruitgegaan en ze turnden nieuwe elementen.

Brons en zilver

Fleur (senior F), Hieke (junior D), Dieuwke (jeugd E) en Daniëlle (senior E) turnden in de wedstrijdronden daarna. Sommigen stonden wat gespannen aan de start, maar naarmate de wedstrijd vorderde verbeterden de oefeningen. Er werden mooie nieuwe elementen geturnd en leerpunten meegenomen naar de volgende wedstrijd. Helaas kon Nynke vanwege een blessure niet meedoen aan deze wedstrijd. In de laatste ronde was het de beurt aan Freke, Britt en Silke (Senior D). Freke nam alleen deel aan de balk en deed dit overtuigend, zodat ze een vijfde plaats bemachtigde. Britt en Silke turnden boven verwachting wat Britt het brons opleverde en Silke het zilver.

3e divisie

Op zondag was het de beurt aan de jongste 3e divisie meisjes, instappers Ilse, Iris, Vera, Jiska en Anouk. In deze tweede landelijke wedstrijd lieten ze zien harde werkers te zijn. Ze kunnen meer dan tevreden zijn met hun progressie. Anneke Veenema en Anniek Lolkema mochten het turnweekend in Ferwerd afsluiten. Beiden lieten een sterke en dynamische vloeroefening zien.

Plaatsingswedstrijd in Stiens

Voor de jongens (niveau 17-21) stond zaterdag in Stiens de eerste plaatsingswedstrijd op het programma. Voor de meesten was het de allereerste wedstrijd, wat het extra spannend maakte. Brent, Thomas, Jorn en Kjell beten het spits af en lieten zien wat ze de afgelopen maanden hebben geleerd. Ze turnden netjes en gefocust en Kjell won zelfs goud.

Brons

In de volgende wedstrijdronden was het de beurt aan Jesse, Arvid, Matthijs en Sjouke. Ook deze heren turnden netjes, her en der nog wat foutjes, maar het podium in zicht en Matthijs mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen.