Joure wint ruim van Noveas

JOURE - In Steenwijk werd de zesde wedstrijd van de zaalcompetitie gespeeld. Tegenstander hierin was Noveas, en na deze wedstrijd was de competitie halverwege.

Na het verlies vorige week, had Joure wat recht te zetten. Want het wilde niet nog verder achterop komen. In een weinig enerverend duel was Joure veel sterker dan de tegenstander, maar werd vergeten om dit in doelpunten uit te drukken.

Binnen vijf minuten kwam Joure al op 0-6. De Jousters hadden weinig kansen nodig om de doelpunten te maken. Maar Noveas kwam gedurende de eerste helft ook iets beter in de wedstrijd. De thuisploeg speelde veel op de doorloopbal en wist hiermee een tweetal goals te scoren. Joure scoorde echter veel makkelijker en de voorsprong werd steeds verder uitgebreid. Halverwege stonden de Jousters 6-11 voor, maar hiermee deden ze zichzelf tekort.

De tweede helft kende eenzelfde scoreverloop. De ploeg uit Joure was veel sterker maar wist, onder andere door een matige passing, niet veel goals te maken. Ondertussen was Noveas niet bij machte om het de bezoekers lastig te maken en Joure won zeer verdiend met 10-19.

Volgende week speelt Joure thuis om 18:30 tegen KIOS uit Sibculo. Bezoekers zijn van harte welkom om de Jousters naar een overwinning te helpen.

Martijn van Dijk