Joure verliest van koploper Westergo

JOURE -Joure ontving koploper Westergo uit Bolsward 19 januari. Met slechts twee punten achterstand op de bezoekers, was dit een cruciale wedstrijd voor de Jousters.

Na een meeslepend gevecht, moest het zich echter al na 40 minuten gewonnen geven en wist Westergo daarna de wedstrijd naar zicht toe te trekken.

De ploeg uit Bolsward begon sterk aan de wedstrijd en wist na een kwartier spelen een 0-4 voorsprong te nemen. Het gebrek aan doelpunten aan Jouster zijde was zorgwekkend, en dit zou de ploeg later in de wedstrijd nogmaals opbreken. Nadat Tessa Hofman in de 16e minuut de openingstreffer op het scorebord zette, ontspon zich een mooie wedstrijd. In een doelpuntrijke slotfase van de eerste helft kwam Joure steeds dichterbij en wist het uiteindelijk met 6-8 de rust op te zoeken.

 

De tweede helft begon Joure goed en twee keer kwam de ploeg op slechts één doelpunt verschil. Op 8-9 was er een beslissend moment, een strafworp voor Joure werd gemist, en Westergo wist vervolgens met twee rake schoten het verschil op drie te zetten. Wederom brak een lange doelpuntloze fase aan bij de thuisploeg en pas bij een 8-15 stand wist Joure weer te scoren. Met nog tien minuten te spelen konden er echter geen potten meer gebroken worden. Er volgden nog een aantal Jouster goals, die alleen nog voor de statistieken meetelden, en Joure besloot de wedstrijd met een 11-16 nederlaag.

 

Door deze verliespartij is de achterstand op koplopers Lintjo en Westergo vier punten. Hierdoor moet Joure eerst een pas op de plaats maken. Volgende week zaterdag speelt Joure in Steenwijk tegen Noveas.

 

Martijn van Dijk