Swimfun zet parkeerterrein onder water voor ijsbaan

JOURE - Zwembad Swimfun heeft vrijdagmorgen een gedeelte van het parkeerterrein klaar gemaakt om onder water te zetten. Ze hopen dit jaar wel een ijsbaan te kunnen maken samen met IJsclub De Vlecke Joure.

 

Vorig jaar probeerde de organisatie ook genoeg ijs te krijgen zodat de kleinsten konden leren schaatsen. Maar het vroor niet hard genoeg. Het ijs was een kleine centimeter te dun om open te kunnen.

 

,,We draaien de putjes dicht en de dranghekken staan klaar’’, zegt Tjebbe van der Meer van Swimfun. ,,Daarna kunnen we het terrein laten volstromen. Ik hoop dat we eind volgende week open kunnen. Als het hard genoeg vriest en de zon weg blijft, dan moet het lukken.’’

 

De komende nachten gebruiken ze om het water te laten afkoelen. ,,Zeker nu koude winters minder vanzelfsprekend zijn, is het belangrijk om mensen zo vroeg mogelijk buiten te laten schaatsen en de jeugd de mogelijkheid te geven om te leren schaatsen. Het parkeerterrein van Swimfun biedt hier een uitgelezen kans,” aldus Gerard Steeman, voorzitter van IJsclub De Vlecke Joure. Als het voldoende heeft gevroren zal Swimfun op haar website vermelden wanneer de ijsbaan opengaat.

 

Voor de ijsbaan van 60 meter bij 40 meter is vijf tot zes centimeter ijs nodig. IJsclub De Vlecke meet de vloer op. Als de baan open gaat, kunnen een honderd mensen schaatsen.