Poppentheater Rik Rikken speelt ‘een huis voor Harry’ in Bibliotheek Joure

JOURE - Poppentheater Rik Rikken speelt ‘een huis voor Harry’ in Bibliotheek Joure. Op vrijdag 25 januari om 15.00 uur is de voorstelling te zien voor de kinderen van 3 tot 8 jaar.

Rik Rikken, al 30 jaar actief als poppenspeler, schreef speciaal voor de Nationale Voorleesdagen de voorstelling ‘een huis voor Harry’ gebaseerd op het gelijknamige Prenetenboek van het Jaar 2019. Een Kat gaat een Vlinder achterna. Dat kan nooit goed gaan. Vooral als je een Huiskat bent en je alleen de weg weet van de bank naar je bak. Daar komt nattigheid van.

In Harry’s geval een fikse regenbui die zijn allerlaatste schuilplaats verandert in natte Kledder. Nog nooit is Harry zó verdwaald en alleen geweest. En als de nood het hoogst is vindt Harry een stinkende vuilnisbak om in te wonen. Hij vindt geen vis, maar wel een vriend Eén? Nee, wel zes. Samen leren ze Harry buiten te spelen en brengen hem daarna veilig thuis.

Kaartjes voor dit poppenspel kosten € 3,- voor leden en € 4,50 voor niet-leden en zijn te koop in de bibliotheek of via www.bmf.nl. Ieder kind krijgt ook nog een lief Harry knuffeltje cadeau.