Meimeringen | Homo- en andersfoob

Ik zat er doorheen. Het was zo’n dag waarop alles fout gaat. Op het werk gebeurden dingen waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou meemaken en dat fokte me op.

Toen ik de was in de wasmachine stopte, liet hij wat water inlopen en zei toen vervolgens doe het lekker zelf. Hoe ik ook op alle knoppen drukte en wat ik ook probeerde, het ding bleef dood. Harstikke dood. De was die inmiddels wel nat, maar absoluut niet schoon was geworden, moest toen nat en al op de lijn om ook niet nog eens helemaal te verschimmelen. En dat rook niet bepaald fris. En toen hield ook nog de ruitenwisser van de auto er mee op terwijl het pijpenstelen regende. Kortom: ik was er klaar mee.

Gelukkig brachten broerlief en manlief uitkomst wat betreft de wasmachine. Een nieuw exemplaar stond al maanden beneden te wachten op het nieuwe huis. Maar aangezien we daar niet zijn gaan wonen en zo’n machine verslepen nog een hele toer was, lieten we het maar even zo. De mannen sleepten de oude zware drie trappen af en de nieuwe weer drie trappen op. De garagemonteurs vonden een zekering die het niet meer deed. En met een nieuwe veegde het apparaat weer als een malle. Met dank aan al die mannen die ervoor zorgden dat alles weer werkt.

Maar ik was inmiddels gesloopt. En toen waren daar Frank en Rogier van Paleis voor een Prikkie. Ik houd van die mannen. Ze knappen woningen op voor 250 euro, sjouwen kringloopwinkels af op zoek naar koopjes en herstylen de hele boel. En ja, ze zijn homo. En ze zijn een stel. Een heel leuk stel. Maar van bepaalde groeperingen in onze samenleving mogen zulke stellen niet. In een verklaring van deze gezelschappen worden homoseksualiteit en transgenders expliciet afgewezen en wordt ook de suggestie gewekt dat ze daarvan kunnen ‘genezen.’ Dat het nog bestaat, zo’n gedachte. Maar ook hoe dom je kunt zijn dat je gelooft dat mensen zichzelf zo hebben gemaakt dat ze homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn. Als ze het al voor het zeggen hadden gehad, dan waren ze vast die moeilijke weg niet gegaan. Want dat is het nog steeds. Zou niet moeten, maar is het wel. Terwijl juist die diversiteit van mensen juist zo leuk is. En misschien zijn we juist daarom wel zo divers geschapen: zonder alle varianten zou het leven volgens mij een stuk saaier zijn.

Meisje (www.meisjelemmer.blogspot.com)