Jouster korfballers beginnen goed aan 2019

JOURE - De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar vond plaats in Akkrum. SIM uit Haskerdijken was daar de tegenstander. Deze ploeg stond puntloos onderaan maar was in de voorbije jaren een geduchte concurrent voor de Jouster equipe. In een wedstrijd die van begin tot eind zeer spannend was, bleek Joure toch over de langste adem te beschikken.

De thuisploeg had het beste van het spel in de beginfase van de wedstrijd. Na een gelijk opgaand begin, wist het uit te lopen naar een 6-3 voorsprong halverwege de eerste helft. De goals vielen daarna minder makkelijk voor SIM en daardoor wist Joure op slag van rust het gat weer te dichten, 7-7.

De beginfase van de tweede helft was identiek aan het eerste kwartier van de eerste helft. Maar ditmaal was het Joure dat aan SIM zijn hielen liet zien. Bij een stand van 10-10 ging bij Joure het gas er op, en met vijf goals achtereen zag het er goed uit voor de bezoekers. SIM knokte zich echter langzaamaan weer terug in de wedstrijd en de Jouster ploeg viel helemaal stil. Met nog twee minuten te spelen was er van de ruime voorsprong van Joure nog maar één doelpunt over, 15-16. Ilja Sikkes werd daarom ingebracht en wist met haar tweede schot een uiterst belangrijk doelpunt te maken, 15-17. De resterende tijd was te kort voor de thuisploeg om het Joure nog moeilijk te maken en uiteindelijk gingen de punten mee naar Joure.

Met zes punten uit vier wedstrijden staat Joure nu op de derde plaats. Aanstaande zaterdag speelt Joure thuis tegen koploper Westergo om 14:00.

Tekst: Martijn van Dijk