Winterspecial CineMiks: twee films en samen eten

JOURE - Bij CineMiks draaien op 16 januari twee fijne films met tussendoor een gezamenlijke maaltijd. De middagfilm ‘No Reservations’ start om 15.45 uur en de avondfilm ‘Eddie the Eagle’ om 19.45 uur. Voor de maaltijd is opgave verplicht. Dit kan tot uiterlijk 14 januari. De maandelijkse ontmoetingsactiviteit CineMiks vindt plaats in de filmzaal en gezellige foyer van Miks, aan de Brugstraat 1 te Joure.

No Reservations

Deze leuke en romantische film volgt Kate (Catherine Zeta-Jones), die als chef-kok een duur restaurant in Manhattan runt. Ze is een echte workaholic en draait voor de moeilijkste gerechten haar hand niet om. Maar vraag haar niet wat ze aan moet met haar nieuwe, vrijgevochten en opera minnende, souschef (Aaron Eckhart). Of wat ze moet doen met haar ouderloze nichtje (Abigail Breslin), die bij haar komt wonen en meer van vissticks dan van foie gras houdt. 'Was er maar een kookboek voor het leven, met recepten zodat je precies wist wat je moest doen,' verzucht Kate tegen haar therapeut (Bob Balaban). Een heerlijke film, waarvan je zeker ook trek zult krijgen.

Gezamenlijke maaltijd

Rond 18 uur is het tijd voor de gezamenlijke maaltijd. De vrijwilligers zorgen voor soep met warme en koude hapjes.

Eddie the Eagle

Wat is een Winterspecial zonder een film in winterse sferen? ‘Eddie the Eagle’ vertelt het waargebeurde verhaal van de bekendste skispringer van Groot Brittannië. Michael Edwards heeft één droom en dat is meedoen aan de Olympische Spelen. Er is alleen een probleem: hij is simpelweg geen atleet. Als jongetje werd hij als laatste gekozen bij wedstrijdjes en ook als tiener stuntelt hij bij het sporten. Toch geeft hij niet op en zo vindt de vindingrijke Michael (Taron Egerton) een manier om mee te doen aan de Olympische winterspelen in Calgary. Met hulp van zijn coach (Hugh Jackman) ontpopt hij zich tot een skispringer, als Eddie the Eagle. Een film vol wilskracht, doorzettingsvermogen, emotie en humor.

Opgave maaltijd

Voor het eten dient u zich voor 14 januari op te geven. Dit kan bij Miks: per mail telefoon@miks-welzijn.nl of via 0513-414593. Vermeld hierbij uw naam, de film(s) die u bij wilt wonen, uw telefoonnummer en eventuele dieetwensen. Komt u alleen film kijken (€5,=) dan is aanmelden vooraf niet nodig. Kosten: 1 film + eten: € 10,= en 2 films + eten: € 14,=.