Politiebureaus beperkt geopend, online dienstverlening krijgt uitbreiding

JOURE/LEMMER - De politiebureaus in Joure en Lemmer zijn vanaf 2 januari nog maar beperkt geopend.

In Joure en Lemmer konden burgers van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur terecht op het bureau. Nu is dat in Joure op maandag van 9.00 uur tot 17.00 uur op afspraak, woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdagmorgen van 09.00 tot 12.00. Het bureau in Lemmer is geopend op dinsdag van 09.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 13.00 – 21.00 en op vrijdag 13.00 – 17.00.

Ook de bureaus in omliggende plaatsen zoals Sneek, Koudum en Bolsward hebben in het nieuwe jaar andere openingstijden. Doordat in toenemende mate gebruik wordt gemaakt van digitale mogelijkheden, is er een verschuiving in de aanloop aan de politiebureaus.

‘Door een aanpassing in de openingstijden creëert de politie in Sneek en omgeving mogelijkheden voor nieuwe vormen van dienstverlening’, meldt de politiewoordvoerder. ‘Zo is er een uitbreiding van de dienstverlening via digitale kanalen, social media en bij inwoners thuis of andere plekken. De politiebureaus zijn vanaf woensdag 2 januari op verschillende dagdelen overdag en op gezette tijden in de avonduren open. Zo kunnen inwoners, die overdag werken, ’s avonds of in het geval van het bureau in Sneek ook zaterdag langskomen. Door deze aanpassing worden de medewerkers op de bureaus effectiever ingezet.’

Naast een bezoek aan het politiebureau is de politie 24/7 bereikbaar, zowel bij spoed via 112 als bij geen spoed via 0900-8844. Ook is de politie via de website www.politie.nl altijd bereikbaar voor het doen van een melding of aangifte. De aanpassing van de openingstijden heeft geen enkel effect op de inzet van de politie in noodsituaties.