Dertig jaar nieuwjaarsduik Skipsleat

Op 1 januari 2019, klokslag 12.00 uur is het tijdstip om het nieuwe jaar letterlijk met een frisse start te beginnen. Buurtvereniging Skipsleat en de waterpoloërs van SGHA organiseren dit jaar wederom de traditionele nieuwjaarsduik.

Rudy Agema, lid vanaf het eerste uur van buurtvereniging Skipsleat, gaat dit jaar voor de 30e keer het startsein geven voor dit niet weg te denken evenement. De nieuwjaarsduik zal plaatsvinden vanaf het Jousterstrandje nabij de fierljepschans en zal dit jaar in het teken staan van het goede doel ‘FOPPE FONDS’. De jeugdleden van SGHA zijn met een sponsorformulier op pad gestuurd en voor de overige deelnemers zal er een collectebus voor een vrijwillige bijdrage aanwezig zijn. Iedere deelnemer aan de duik ontvangt de muts van het bekende worstenmerk en voor iedere deelnemer staat een kom snert klaar.

Een andere niet te ontbreken partij is Scouting de Borgergroep. Zij stellen hun clubhuis ter beschikking in verband met de aanwezige kleedruimtes en douches. Naderhand zal tevens de toast op het nieuwe jaar in deze ruimte plaatsvinden. De organisatie gaat uit van een hoge opkomst en het is daarom raadzaam tijdig aanwezig te zijn.