PVDA en GroenLinks: Zet streep door zandwinning

LEMMER - GroenLinks en PvdA De Fryske Marren willen Zandwinning IJsselmeer in januari op de Raadsagenda van de gemeente de Fryske Marren.

Hiervoor zullen zij vandaag een verzoek indienen bij de agendacommissie. De twee partijen hebben andere fracties gevraagd hun verzoek, om het onderwerp voor 16 januari 2019 te agenderen, te ondersteunen. Nu de informatie van de minister voor handen is, kan de raad van De Fryske Marren over dit plan beslissen.

‘Na gesprekken met diverse omwonenden hebben wij te horen gekregen dat zij het liefst zo snel mogelijk horen dat het plan niet doorgaat’, aldus Wietze de Haan (Pvda). ‘Ook wij zouden liever gisteren dan vandaag dit plan naar de prullenbak verwijzen’, zo zegt Anne Merkuur (GroenLinks). Zowel de PvdA als GroenLinks hoopt op grote steun van de andere partijen. De partijen vinden dat de omwonenden recht hebben op duidelijkheid en het nu aan de gemeenteraad is om hier een beslissing over te nemen. Als het aan GroenLinks en de PvdA ligt komt er een grote streep door dit plan.